Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

The Bandettes//Ashes & Fire//Just As Blue

maj 31, 2023 19:30 23:00

Skeppets konsertvåning öppnar 18.30
Första akt på scen 19.30

The Bandettes

Stämsångsdriven americana/country med ett skandinaviskt skimmer, kryddat med några stänk pop och en nypa jazz. Lägg därtill texter som handlar om tåg, skägg, brustna hjärtan, och kraften i en långvarig vänskap. Lika delar allvar som glimten i ögat, som blivit något av The Bandettes ess i rockärmen under deras drygt tio år tillsammans.

Våren 2023 släpps deras nya skiva “As the universe is expanding…”. Låtarna handlar bokstavligt talat om livet, döden och allt däremellan. Om att vi faktiskt inte vet vad som händer när vi dör, sammanflätade historier om missfall, hyllandet av den underskattade egenskapen lathet – och den där känslan när du inser att du gillar din väns katt mer än vännen själv. 

Live ger The Bandettes ett såväl sprudlande som stämningsfullt framträdande, rullande rytmer och svängiga låtar kombinerat med känslosamma ballader. Självklart iförda matchande outfits.

Jag gillade deras country- och folkfärgade debutalbum men live växer de ut till något mycket mer. De har ett bra driv och fint samspel sinsemellan, både musikaliskt och scenmässigt. … I kombination med bandets uppenbara spelglädje räcker det för att golva mig.” (Ralph Bretzer, Skånskan)

The Bandettes är:
Anna Edström Rudolf – gitarrer, mandolin, sång
Hannah Billing – elbas, sång
Kajsa Morueta Orreteg – piano, sång 
Emeli Ek  – trumset, sång

www.thebandettes.com

Ashes & Fire (Gbg)
En mörk oktoberkväll i ett överbelamrat kök vid en sjö i Mölndal. Det var där och då det hände. Emot alla odds och trots upprepade tillsägelser blev Ashes & Fire till den kvällen. Det regnade. Någon hade glömt ugnen på.Ingen va redo men nu är dom här! Ett härligt oväntat americanaband som tar olika form varje gång de står på scen. Någon på en bar i en okänd stad beskrev dem en gång som Ryan Adams & Emmylou Harris konstiga skilsmässobarn med ena foten fastkilad i en Paul Simon potta. Detta är nu den officiella bandbeskrivningen på deras hemsida.Dagen till ära släpper de även sin nya singel som får premiär på skeppet denna afton!https://open.spotify.com/artist/4o8hIToTKcnbQJyFv8JIRS…

Just As Blue (Gbg)
Två dagar innan nyårsafton 2022 släppte bluegrassbandet från Göteborg sitt sprillans nya album ”Through with falling” på alla stora musikplattformar. Just as Blue har spelat tillsammans sedan 2015 och har sedan starten utforskat gränserna för hur man tar det bästa från traditionell bluegrass och blandar det med nya spännande influenser. På detta album presenterar de sitt egna göteborska bluegrassound.Just as Blue är ett band från Göteborg med hjärtat i den amerikanska rootsmusiken, bluegrass och americana, men med starka rötter i svensk folkmusik, pop och jazz. Denna mix av influenser skapar Just as Blues helt egna sound. Med i mixen är typiska bluegrassinstrument som smattrande banjo, drivig gitarr, stabil ståbas, smäktande fiol och härlig stämsång.
Bandet har sedan första början känts igen för sina låtar där starka instrumentinsatser, spelglädje och driv blandas med själfull sång med mycket närvaro, och där det viktigaste i sångerna alltid är vilken historia som berättas. Det är historier om att vara på väg, om längtan bort och om längtan hem. Berättandet är alltid i fokus oavsett om det går i 180 knyck eller om det är en långsam cruise genom ett öppet landskap. Med ena foten stadigt stående i bluegrasstraditionen och den andra foten i det mer progressiva står Just as Blue ändå stadigt i rootsmyllan.
Sedan de första spelningarna i 2015 har de spelat sin musik på festivaler runtom i Sverige och Europa. Sommaren 2022 var de bland annat inbjudna att spela på festivalen Bluegrass in La Roche i Frankrike som är Europas största bluegrass festival. Deras scenframträdanden och varma kontakt med publik har gjort dem till ett uppskattat liveband.
I december 2022 släppte de sitt efterlängtade studioalbum ”Through with Falling” på alla stora musikplattformar så som Spotify, Applemusic och Youtube. Inspelad och mixad av Henric Cederblom i studio Epidemin och mastrad av Petter Eriksson.

https://open.spotify.com/artist/61NeI7qcfBmRAulFt5KJiM…


Köp biljetter

Skeppet GBG

Skeppet GBG